Båtkonseptet som har alt for en drømmedag på sjøen

Bennington er solide, sjøsterke og praktiske båter for absolutt hele familien. Dessuten er båtene gode for over 30 knop.

Det som startet med enkle «partyflåter» bygget av båtbrukere selv, har utviklet seg til å bli Nord-Amerikas største fritidsbåtsegment. Over 70 prosent av nybåtsalget kommer fra de såkalte pongtongbåtene.

Familien som startet Bennington var tidlig ute – allerede i 1997 – og er blitt markedsleder blant en rekke andre verft og båtmerker. Bennington produserer hele 13.000 båter i året(!), har en stor utviklingsavdeling og eies i dag av milliardkonsernet Polaris Industries. Det er også Polaris som importerer Bennington til Norge, Sverige og Finland, som gir en stor trygghet for kundene her hjemme.

– Grunnen til at Bennington er markedsleder, til tross for at dette er et premiumbrand, er nok på grunn av den høye kvaliteten, skrogene og sjøegenskapene, samt den store produktutviklingen. Og takket være 400 modeller(!) og et stort utvalg av innredningsløsninger og layouter appellerer Bennington til både hobbyfiskere og til familien som elsker å være ute i skjærgården, forteller Linda Karlsen i Polaris.

For det nordiske markedet har importøren valgt å fokusere på modellene og løsningene som egner seg for kysten her hjemme, med båtmodeller fra 23 til 28 fot. Takket være trimaranskrog og god bredde får du en enorm plassfølelse, og båtene er stabile både i havna og ute i røffere sjø.

– Det hadde jeg ikke trodd

Bennington har vært i Norge siden 2021, og i fjor fikk to erfarne skippere fra redningsskøyta Elias, og på fritiden habile båtbrukere, teste Bennington RX 25 Swingback. Målet var å høre hva de to mente om sjøegenskapene til båten, og hva de synes om konseptet. Tilbakemeldingen var klar:

– Dette var en artig båt som presterte mye bedre i sjøen enn hva jeg trodde. Ikke minst er fartspotensialet ganske artig for en slik båt å være. Den gir oss et solid og premium inntrykk.

– Ikke minst er den artig og komfortabel å kjøre med 350 hestekrefter på hekken. Skal jeg pirke på noe så må det være et ønske om større kryssholt og litt bedre benplass når du skal stå og kjøre båten. Ellers er det ingenting å si på komforten og plassen om bord. Til å være 25 fot er dette en stor og bred båt, forteller Vegar Flo.

Du kan lese hele testen her. Også svenske Hamnen.se lot seg imponere over konseptet (redaksjonelt innhold).

Enkelt og smart pop-up omkledningsrom med mulighet for toalett.

For en – eller ti

I Norge finnes Benningtons tre serier L, RX og QX, fra 23 til 28 fot. Båtene er godkjent fra 13 til 18 personer og har god sitteplass og komfort til dem alle – med samme antall koppholdere og flere smarte løsninger. Du kan velge mellom flere layouter om bord, blant annet solseng, kun sittegrupper eller med egen bysse- og bord-løsning.

– Våre fem forhandlere i Norge har flere demobåter utstilt for prøvekjøring, og på våre nettsider kan du skreddersy din egen Bennington med en rekke valg, både når det kommer til layout, materialvalg, farger og utstyr, forteller Karlsen entusiastisk. Nesten samtlige båter som bestilles i USA konfigureres av kunden selv.

Ypperlig for norske farvann

Bennington egner seg ypperlig for dagsturer i den norske skjærgården. Båtene er svært stabile, enkle å håndtere og manøvrere, og de har aluminiumsskrog som tåler en støyt og hard bruk. Du kan fint legge til i en naturhavn eller ankre opp nær favorittstranden med «din private øy».

Takket være at båtene flyter lett, kommer du også inn på områder som ellers er forbeholdt mye mindre båter. Om bord kan du få omkledningsrom, toalett, masse stuveplass, LED-belysning, kjøleskap, vannskibøyle, dusj på badeplattformen og et skikkelig stereoanlegg. Dessuten er komforten til passasjerene helt i øverste sjikte.

– Føreren sitter midt i båten og er en del av det sosiale om bord. Uten planingsterskel egner Bennington seg for eksempel ypperlig til vannsport og tube også. Etter å ha vist frem båtene på messer i Norden er tilbakemeldingen at konseptet gjerne dekker flere behov. Enten du skal på en avslappet tur i skjærgården med foreldre og besteforeldre, drive vannsport eller kjøre lengre strekk i 40 knop, forteller Karlsen.