– Båtkundene blir som familie og venner av oss

Ørjan Wollertsen, gründer av Nautic Norway, er en lidenskapelig seilentusiast. Familien på 5 har feriert de fleste somrene i seilbåt, enten i Norske eller mer eksotiske farvann. Som småbarnsforeldre dro han og konen Jannike på transatlantisk eventyr med sønnen Dennis, i egen seilbåt. Når de kom hjem igjen startet de Nautic Sailing, som i dag er Nautic Norway.

Ørjan forteller til Stobåtmagasinet at «misjonen» alltid har vært å spre seilglede, og at alle må få øynene opp for hvor fantastiske livet ombord i en seilbåt er.

– Om vi må reise en uke å prøveseile med kundene, så er det en del av prosessen. Det er alltid like kjempekjekt, og vi kommer veldig tett på kundene, forteller han.

– De blir som en del av familien og venner av oss.

Ørjan Wollertsen og kona Jannike startet Nautic Norway i 2001.

Kunder som kan bekrefte dette er Karianne og Vegard, som kjøpte en ny Beneteau Oceanis 40.1 på senhøsten i 2021.

De forteller til Storbåtmagasinet;

– Vi har alltid drømt om å eie en egen båt etter å ha vært mannskap på ulike nivåer. Sommeren 2021 seilte vi Helgelandskysten med en original Colin Archer redningsskøyte som et vennepar eier. Da ble drømmen om å fortsette med å feriere på denne måten omgjort til en plan om å eie egen båt. Vi ønsket ikke en gammel seilbåt da vi hadde mest lyst til å være ute på sjøen og ikke pusse i havn.

Når valget falt på båt var det viktig at vi skulle trives ombord i en lettseilt båt. Samtidig ønsket vi oss god plass til å ha med familie og venner på korte og lengre turer.

Nå har vi har en ny drøm om et hakk større båt, for vi føler oss klare for enda lengre seilaser og med mulig fast plass i Middelhavet. Den nye Beneteau Oceanis 51.1 er utrolig lekker.

Det beste med båtlivet for oss er friheten til å dra hvor man vil og samtidig ha med seg hele overnattingsplassen. Den rå kontakten med naturen og mestringsfølelsen av å håndtere den gir oss glade amatører mye glede. Det er også noe eget med seilmiljøet. Uansett hvor vi kommer fra Nordland til København så møter vi blide og hjelpsomme medseilere.

Det beste med seilbåt er å skru av motoren og kjenne at vinden drar oss fremover. 

Kontakten vi fikk med gjengen i Nautic Norway var helt avgjørende for at vi handlet båt hos dem. Oppfølgingen og servicen vi har fått i etterkant har vært uvurderlig og vi ser på alle sammen som våre venner i dag. De vet nok at vi kommer til å handle neste båt også hos dem.

Kundene Frithjof og Tone kan også bekrefte til Storbåtmagasinet at de har et godt forhold til Nautic Norway, og spesielt Nina Zaborowski som har fulgt dem fra deres første seilbåt, en Beneteau Oceanis 38.1.

– Vi har nå en Beneteau Oceans 46.1, som vi har hatt siden 2020, den er vi veldig fornøyd med.  Som alle båter så har det vært en del småting, og fremfor alt første sesongen.

Da har Nina hos Nautic Norway løst alle problemer på en fremragende måte.

Det er stort sett oss to som seiler, og vi har med hunden vår, en Beagle med navnet Sara. «Barna» som er voksne nå er sporadisk med.

Frithjof ble introdusert til båt og seiling av sin far som liten gutt og har mye erfaring. Jeg ble introdusert til seiling av Frithjof, hvor vi tok et seilekurs før vi bestemte oss for å kjøpe seilbåt, for å være sikre på at jeg skulle like seiling. Vi hadde en liten motorbåt før det ble seilbåt.

Hva betyr noe for dere i valget av båtkjøp?

– Kvalitet på produktet, og menneskene/selskapet vi gjør handelen med. Vi kikket på ganske mange båter fra forskjellige forhandlere før vi bestemte oss, og vi er, og har vært, veldig fornøyd med valget – både selve båten, men også at vi kjøpte der vi kjøpte, for vi har hørt mange historier om andre forhandlere, hvor man ikke blir behandlet i nærheten så bra som vi har blitt hos Nautic Norway.

Hva er det beste med båtlivet?

– Miljøet / menneskene vi treffer gjennom det å ha båt, naturopplevelser, frihet, det å ikke ha noe hastverk, få sett steder man ikke får sett ellers.

Hva er det beste med seilbåt?

– Det beste med seilbåt er å seile og at man ikke kan ha hastverk. Det er gøy å seile. Man lærer noe nytt hver gang. Det at naturkreftene bringer deg fra sted til sted. Det å være off-grid, stillheten. 

Hvordan er servicen dere får hos Nautic Norway og hvor viktig er den?

– Servicen hos Nautic Norway er veldig bra og viktig, da det «alltid» er noe å ta tak i med båt – og den gode servicen var hovedårsaken til at vi valgte å kjøpe båt nummer to også av Nautic Norway.

– Vi har alltid følt oss godt ivaretatt. Ikke for å skryte, men vi tror de ser på oss som gode og verdifulle kunder, da vår båt ofte har blitt brukt for å vise til andre potensielle kunder.

– Vi ser vel på Nautic mer som venner, enn et selskap man bare kjøper et produkt av, og håper de ser på oss på samme måte. 

Ørjan Wollertsen hos Nautic Norway kan også fortelle gode nyheter om starten på 2024 for selskapet.

–  Vi har en betydelig økning fra 2023, så det er en opptur for oss nå som vi går mot en ny sesong. Vi har solgt båt både før og etter Düsseldorf, så dette lover godt, sier han.