Båtlivet handler om den store drømmen

Uforglemmelige øyeblikk med familien i samme båt, tett på natur, byliv, holmer eller åpen skjærgård. Båtlivet er så variert at du gjerne kan oppleve storbyliv og en fredfull naturhavn uten naboer i løpet av et døgn.

Vi har samlet de fem store båtforhandlerne og -importørene i Nordens største båtsenter, Leangbukta Maritime Senter utenfor Asker, før båtsesongen 2023. Alle er lidenskapelig opptatt av å levere, og hjelpe folk med å realisere, familie- og båtdrømmen. Sammen representerer de seksten anerkjente båtmerker innenfor hele spekteret fra day- og weekendcruisere til cabincruisere og seilbåter.

Nå er senteret klargjort for årets store happening for båtfolket her hjemme, Storbåtmessen fra 11. til 19. mars. Da fylles de 7 000 kvadratmeter store hallene med årets nyheter, og importørene bemanner opp med kompetanse og inviterte utstillere fra en rekke utstyrs- og tjenesteleverandører.

TENDERE FOR ALLSIDIG BRUK: Nimbus T11, som står utstilt hos Aaby Marine i Leangbukta

Mer komfort

– En ny familiebåt er en god investering som byr på masse innhold, nye opplevelser og kvalitetstid sammen med de man er mest glad i. Båtferie i norsk natur er noe av det beste som finnes, sier Lars-Erik Solvang i Bavaria Båt Norge.

Han er selv lidenskapelig båtbruker og har jobbet med seil- og motorbåtene fra Bavaria siden 2001. Han forteller om en rivende utvikling de siste årene, både innenfor plass, bokomfort og teknologi. Det er enklere å håndtere en båt nå enn tidligere, takket være mer intuitiv teknologi, nye motorer og bedre hjelpemidler. Under Storbåtmessen er han ekstra stolt av å vise frem det siste fra Bavarias motor- og seilbåter.

NYTT FRA BAVARIA: Bavaria SR36 er en spennende nyhet for det norske markedet, og vises i Leangbukta.

UTSTILT: Bavaria C38.

– Den nye SR-serien fra Bavaria er virkelig et nytt steg opp i design, funksjonalitet og komfort. Både SR36 og SR41 er flotte feriebåter som gir det lille ekstra, og vi kan levere begge til årets sommer med gode introduksjonspriser. På seilbåtsiden har de nye C-båtene også løftet Bavaria opp i premiumklassen, med seilegenskaper, design og innhold som er bedre enn noen gang. For eksempel er C38 en fantastisk seilbåt som både vinner regattaer, men også byr på gode komfort- og familieegenskaper, reklamerer han entusiastisk.

NYTT FLAGGSKIP: Marex slipper snart sitt nye flaggskip, Marex 420.

Oppmerksomhet fra hele verden

Hos naboen har Marex sitt eget showroom der de viser de prisvinnende og populære familiebåtene. En av dem er Marex 330 Scandinavia, som vant prisen for beste båt i klassen sports cruiser opp til 45 fot. Juryen trekker blant annet frem at «båten har så høy kvalitet, er så nøye gjennomtenkt og er så godt bygget for sin størrelse og pris at de sliter med å finne noe galt med den». Thomas Aalrud hos Marex kan også melde at de snart lanserer sitt nye flaggskip, Marex 420 Gourmet Cruiser.

STØRRE: Nordkapp Noblesse 830 er en stor weekendcruiser fra Nordkapp, og vises hos Refsnes Marine.

Også Sølve Refsnes hos Saga Boats og Refsnes Marine har nyheter å by på. Nordkapp har et nyhetsdryss med daycruiseren Noblesse 830 – en sportslig weekendcruiser med overnattingsplass for fire, RIB-en Airborne 6.3 og ikke minst årets råeste nyhet fra den anerkjente produsenten, Gran Coupe 905 V12 – med Mercurys nye 600 hk. på hekken. Også norske Saga slipper en ny 34-foter med helt nye linjer til høsten.

EKSKLUSIV WEEKENDCRUISER: Windy 34 Alizé er årets definitive store nyhet fra Windy og Aaby Marine.

Satser på dag- og weekendbåter

Aaby Marine vegg-i-vegg feirer førtiårsjubileum i år med noen av de mest populære båtene fra Windy og Nimbus utstilt. De ser en klar trend i at flere ønsker seg åpne tender-båter, med stor, sosial plass for mange, sportslige sjø- og kjøreegenskaper og med overnattingsplass og toalett under dekk. Windy har nylig lansert en svært ettertraktet 34-foter i Windy 34 Alizé, en eksklusiv weekendcruiser med et moderne design og tydelige Windy-linjer. Svenske Nimbus har presentert sitt nye flaggskip Nimbus 465 Coupé, Nimbus W11 og opplever stor suksess med de nye seriene sine. Flere av disse står utstilt hos Aaby Marine i Leangbukta.

EKSTREME SEILEGENSKAPER: Nye Beneteau First 36 er en helplanende regattabåt, men har også bokvaliteter under dekk.

Seiling for flere

Nautic Norway importerer seilbåter fra Beneteau, seilkatamaraner fra Excess og motorbåter fra Fairline. Beneteau har turseilere i Oceanis-serien og performance-seilere i First-serien, som har fått seg et reelt løft med nyhetene First 36 og 44. Spesielt First 36 har høstet stor oppmerksomhet for kombinasjonen av regattakvaliteter med bokomfort under dekk. First 44 kommer med vannballasttanker og skal i fremtiden bygges av hamp istedenfor glassfiber. Fairline har sluppet nye Squadron 58 og lanserer snart Targa 40.

SPENNENDE NYHET FOR NORGE: Fairline Targa 40

– Det skjer ufattelig mye på utviklingsfronten både hos Fairline og Beneteau om dagen. Løsningene og båtmodellene passer som hånd i hanske for det norske markedet, og det er vi veldig glade for. Dette er ettertraktede merker som er med på å realisere båtdrømmer og skape båtglede, forteller Ørjan Wollertsen hos Nautic Norway.

BÅTGLEDE: Ørjan Wollertsen og Nautic Norway presenterer Beneteau seilbåter, Excess seilkatamaraner og Fairline i Leangbukta Maritime Senter.

Gunstig tidspunkt

Storbåtmessen arrangeres i mars, og det er mulig å sikre levering før årets båtsesong for flere av modellene, samt starte prosessen for neste års ferie. Båtkjøp er som oftest en langsiktig investering som skal gi glede i mange år. Når inflasjonen er høy og kostnadsnivået øker, kan det være fornuftig å handle nå.

SATSER PÅ DAGS- OG WEEKENDCRUISERE: Aaby Marine og Jørgen Haga presenterer eksklusive dags- og weekendcruisere.

– Vurderer du ny båt er det gunstig å bestille så snart som mulig. I dagens situasjon med høyere inflasjon vil det komme prisøkninger fremover, så venter du vil det koste mer, helt enkelt, forteller Refsnes.

NYE MODELLER: Lars-Erik Solvang (t.v.) og Claes Eliasson er stolte av å presentere nye modeller fra Bavaria, som SR36 og C38.

– Med høy inflasjon kan det være fornuftig å investere i noe som har lang levetid. Kjøper du en innholdsrik kvalitetsbåt som produseres på en moderne og effektiv måte får du mye båt for pengene. På sikt er kvaliteter som god plass, komfort og praktiske løsninger stadig viktigere for kundene. Det at du kan samle familie og venner om bord og skape varige minner er noe av det beste med båtlivet. En romslig og komfortabel båt gir alle muligheter til et herlig båtliv, og velger du et kjent båtmerke med en solid forhandler i ryggen er du også sikret god service og tilgang på reservedeler i lang tid. Alt dette er med på å gi båten en høy annenhåndsverdi i bruktbåtmarkedet, og gjør at det blir en best mulig økonomisk investering, påpeker Lars-Erik Solvang.

NYHETSDRYSS: Sølve Refsnes og Refsnes Marine har flere nyheter fra både Nordkapp, Saga og Quicksilver.

Start i Leangbukta

– Jeg vil råde til å begynne tidlig med å finne ut hvilken båttype som passer for deg og familien. Vurder også modeller som er litt større enn det du tror du trenger, og som familien kan vokse med, sier Thomas Aalrud hos Marex. Under Storbåtmessen kan du treffe alle importørene og i ro og mak orientere deg blant de mange merkene og modellene, og få input og råd. For mange er det en fin start i jakten på båtdrømmen.

DET GODE FAMILIELIV: Thomas Aalrud (t.v.), Atle Westerheim og Aleksander Aalrud fra Marex selger det gode familieliv på sjøen.

– Det viktigste med et båtkjøp er jo nettopp å følge drømmen. Enten du drømmer om å seile jorden rundt, delta på regattabanen med venner, dra på lange familieferier eller bare nyte skjærgården med dagsturer, avslutter Ørjan Wollertsen hos Nautic Norway.