Samler venner og familie om bord

Dåpen av en splitter ny Nordkapp Noblesse 830 ble en viktig milepel, og dette er ikke første gang venner og familie inviteres til fest. Siden har båtlivet blitt bedre og bedre.

– Viktige milepæler i livet bør markeres, og vi inviterte venner og familie til «dåp og stabelavløpning» i lokalene til Nordkapp-forhandler Refsnes Marine. Her markerte vi overtakelsen av ny båt med fingermat, champagne og egendesignede Nordkapp-flagg, forteller Pål Sigurd Anthonsen.

Båten, som er Nordkapps største daycruiser, ble bestilt høsten 2022, samme år som modellen ble lansert – og Pål fikk den i slutten av april året etter.

«Viktige milepæler i livet bør markeres, og vi inviterte venner og familie til «dåp og stabelavløpning» i lokalene til Nordkapp-forhandler Refsnes Marine.»

Matchet med større båt

– Vi var på et prøvekjørings-event sammen med Nordkapp i Strömstad, og jeg må si jeg ble imponert. Vi kom fra lillesøsteren, en Noblesse 660, og ønsket oss egentlig samme båt bare i litt større format. Nordkapp og designer Espen Thorup traff spikeren på hodet her, og nær 100 % av ønskene for vår neste båt ble innfridd. Vi har vært veldig fornøyde med Nordkapp som produsent. Kvaliteten, designet, løsningene, sjøegenskapene, serviceapparatet og hele miljøet rundt merket.

Pål sitt båtliv startet da han var åtte år gammel med en Pioner på like mange fot. Først med årer, og så med en 3 hesters Seagull. Siden har han hatt ulike mindre båter, og deretter en RIB, HR 480 og Nordkapp Enduro 605, Noblesse 660 og altså nå Noblesse 830.

Bruker Leangbukta Maritime Senter

Pål forteller om et enkelt båthold og mest mulig tid på sjøen. Side om side med Refsnes Marine ligger andre motor- og seilbåtforhandlere, som han gjerne stikker innom når han er på besøk.

– Atmosfæren i Leangbukta er veldig unik. Alle er kollegaer og det er fokus på gledene ved båtlivet, og det appellerer til meg. Her finnes 10-12 båtfirmaer som samarbeider og kompletterer hverandre om behovet til båteieren. Vi har vår båt i vinteropplag innendørs hos Asker Marine, og vi har benyttet AB Marine og Aaby Marine Service til tjenester på båten. Alt på samme område, forteller han.

Foto: Privat

30 gjester med på tur

Nordkapp Noblesse 830 er 27 fot lang og godkjent for ti personer. I tillegg til at den har fire soveplasser under dekk og eget toalettrom, er de sosiale områdene ute vektlagt i stor grad. Akterut har en stor U-salong høye seterygger, tre hjørner og mulighet til å gjøres om til solseng og behagelige sitteplasser.

– Vi bruker båten til dagsturer i Oslofjorden og noen helgeturer. Da går turene for eksempel til Koster, Kragerø og Håøya. Vi kan forflytte oss i over tretti knop på en behagelig måte om vi vil, og da er det plutselig ikke så langt fra Bærum til Kosterøyene. Vi strekker sesongen fra slutten av april til begynnelsen av oktober, og er oftest to i båten, men venner og familie inviteres gjerne med. Tretti gjester ble det totalt i fjor, forteller Anthonsen.

Han ser frem til årets båtsesong og har akkurat de samme planene: Mye tid på sjøen og turer til nye farvann.

Pål Sigurd og coskipper Ingunn Jensen

Har du noen tips til andre som vurderer båtkjøp?

– Budsjett og bruksområde avgjør båtvalget. Besøk forhandlere og gå på messer, selv om du kjøper brukt. Peil deg ut en båt du liker, og snakk gjerne med andre som har samme båt.