Vinner av Power Boat of the Year og Motor Boat Awards 2024

Marex 440 Gourmet Cruiser vant to store priser under båtmessen boot Düsseldorf 2024. Presentert for første gang på Cannes Yachting Festival 2023, imponerte den ekspertjuryen for European Power Boat of the Year 2024, som består av sjefredaktører og journalister fra de åtte ledende europeiske motorbåtmediene.

Familiecruiseren ble tildelt i kategorien “Motorbåter opp til 14 m”. Komiteens jury testet mer enn 250 nye båtmodeller for å erklære vinnerne. I tillegg til de vanlige kvalitetsfunksjonene til en båt, som håndverk eller kjøreegenskaper, la testteamet spesielt vekt på båtenes layout, sikkerhet og pris-/ytelsesforhold. De anerkjente prisene ble presentert på en seremoni på den tradisjonelle FLAGSHIP NIGHT – det store bransjemøtet organisert av Delius Klasing Publishing House, det tyske magasinet Boote og boot Düsseldorf.

Alle jurymedlemmene uttrykte sin anerkjennelse for vinneren:

Norges mestvinnende båtmerke: Marex-brødrene Espen og Thomas Aalrud mottar den gjeve prisen Power Boat of the Year i kategorien motorbåter opp til 14 m

“Marex 440 Gourmet Cruiser er perfekt designet og nøye gjennomtenkt. Den demonstrerer også det norske verftets mangeårige erfaring med båtbygging. Marex 440 kan betraktes som en referanse i denne klassen av båter uten sidestykke.”

I tillegg har Marex 440 GC den største byssa i sin klasse, et smart kalesjesystem, og en «strandklubb» med en hydraulisk badeplattform.

Marex-båten fikk den andre prestisjetunge prisen, Motor Boat Award, for sitt flaggskip 440 Gourmet Cruiser i kategorien “Sportscruisers opp til 45ft”.

Vinnerne ble annonsert under seremonien 23. januar på et spesielt arrangement på Hotel Kö59 Düsseldorf. Det ga en glamorøs bakgrunn for prisen.

Dette er hva MBY-juryen sa:

“Hvis Espen Aalrud, sjefen for Marex, er seriøs om å bygge de beste familiebåtene i verden, er den nye 440 et perfekt sted å begynne. Selv om den kan se relativt beskjeden ut på en klassisk nordisk måte, er oppfinnsomheten bak dekkoppsettene dypt imponerende. Mange høykvalitetsfunksjoner, inkludert et ankerkamera og flytende fordekkputer, forbedrer opplevelsen. Smart, fleksibel og nøye løst, er det svært få nye båtanbefalinger som er like klare og ubetingede som denne”.

En romslig familiebåt

Marex 440 er en ny generasjon cabincruiser med moderne designlinjer og flere innovasjoner. Med en lengde på 13,70 meter og en maksimal bredde på 4,27 meter, fortsetter det norske verftet å implementere innovative, praktiske løsninger om bord, med fokus på ergonomi, komfort og sikkerhet for hele familien.

Marex 440 Gourmet Cruiser er resultatet av et samarbeid mellom Marex’ interne designteam og det slovenske studioet VOM Creations Yacht Design. Nikl Design leverte skrogkonstruksjon og Alpha Creations gjorde ingeniørarbeidet.

Marex 440 GC har et smart kalesjesystem – den raskeste og enkleste metoden for å lukke det åpne akterdekket på markedet. Kalesjen er skjult i targa-bøylen og glir rundt som gardiner.

Den nye Marex har to modifikasjoner: 440 Gourmet Cruiser med et enormt U-formet bysseoppsett og 440 Scandinavia-versjonen med et andre spiseområde i den lukkede salongen. En av innovasjonene til 440 Gourmet Cruiser er byssa. Marex skapte en kokkedrøm med et enormt U-formet bysseoppsett – det største i sin klasse. Det har en ovn/mikrobølgeovn, dobbel vask, induksjonskomfyr og en oppvaskmaskin.

Marex har også brakt «strandklubbideen» til familiebåtene. Akterpartiet ved badeplattformen har et stort sitteområde for å nyte nærheten til sjøen. En hydraulisk drevet bade-/svømmeplattform har valgfrie trinn når den er nedsenket, noe som gjør det trygt å komme seg opp og ned av vannet. Marex 440 kommer med to eller tre kabiner under dekk.