Nimbus T9 og T11: Sosialt båtliv fra Nimbus

Nimbus T9 og T11 er sosiale, åpne båter som innbyr til dags- og weekendturer på sjøen.

Svenske Nimbus gjør stor suksess med sin Tender-serie, og konseptet har blitt en trend også her hjemme. Produsenten har bygget båter siden 1968 og kjerneverdiene har alltid vært sikkerhet i all slags vær. Dette gjennom valg av materialer, håndverk og produksjonsmetoder av høy kvalitet. Nimbus står for skandinavisk design med rene, tidløse linjer. T-serien bestående av T8, T9 og T11 er ingen unntak.

Båtene kjennetegnes av stor, sosial uteplass, enkel passasje fra akter til baug med walk around, og overnattingsplass og bad under dekk.

– Dette er båter for å nyte skjærgården, med god og komfortabel plass for venner og familie. Takket være planløsningen er båtene enkle å håndtere for selv en person, forteller salgssjef hos forhandler Aaby Marine, Børre Sørensen.

Flaggskipet

Nimbus T11 er flaggskipet i serien, og båten står utstilt i Leangbukta. Båten er godkjent for inntil tolv personer, og har et stort, sosialt område akterut med solseng og sittegruppe for åtte personer, sammen med en funksjonell bysse. Ved førerposisjonen er det tre sitteplasser, med oversikt over hele båten. Også under dekk er det overraskende mye bokomfort, med fire sengeplasser og eget bad.

T11 utstyres med utenbords motorer fra 2×300 til 2×400 hestekrefter, med fartspotensiale på over førti knop.

– Jeg har kjørt båten med 2×300 hk. og tolv personer om bord i førti knop, så skroget er særdeles effektivt. Med joystick kan du manøvrere sideveis og legge til på femøringen. Hele konseptet innbyr til enkelt og sosialt båtliv på alle måter, forteller Sørensen.

Funksjonell 9-meter

Nimbus T9 kommer både med og uten T-top, og er som sin storesøster en sosial dagsturbåt med overnatting for to personer under dekk, sammen med et toalett. Uteplassen er godt utnyttet for at inntil åtte personer kan nyte båtlivet. I tillegg til stor badeplattform, har båten en U-sofa akter som kan omgjøres til solseng, bysse og to seter i fartsretning. Foran i baugen finnes ytterligere en solseng, og med walk-around-layouten er det enkelt å bevege seg om bord. T9 utstyres med motor fra 250 til V10 400 hk., og fartspotensialet også her er over førti knop.

– En nyhet for året er at begge båtene kan leveres som X-edition, en utstyrspakke som blant annet gir et oppgradert design på puter, motor og så videre. I tillegg er nå T9 godkjent for to motorer, og både T8 og T9 har fått en ny og oppgradert T-top.