Performance-katamaraner med bokomfort

Excess er eiet av Groupe Beneteau, og har på kort tid markert seg på kvalitet, pris og ikke minst seilopplevelse.

Excess ble lansert i 2019 og har til nå levert over 200 båter fordelt på fire modeller fra Excess 11 til 15. Excess 11 så dagens lys med premiere under boot Düsseldorf i 2020, og importør Nautic Norway har allerede solgt og overlevert en båt til meget godt fornøyde kunder i Norge.

– Excess 11 er den eneste storskala produksjonsbåten på markedet i denne størrelsen. Dette er også en av de minste cruisingkatamaranene som kan tilby så mye plass. Båten tåler lange overfarter og er laget for å kunne bo komfortabelt om bord i lang tid, forteller Christian Lund hos Nautic.

Han ser en klar trend i at flere får øynene opp for seilkatamaraner, som er kjent for å gi mye plass og gode seilegenskaper. Excess har fra seks til tolv sengeplasser og særdeles mye boareal om bord.

Det samme kan sies om Excess 14. Den har et nyutviklet A-symmetrisk skrog med optimalisert kjølkonstruksjon, og ratt akterut på hver side for bedre oversikt og seilglede. – Båten har lavere vekt og mer seilareal enn konkurrenter i samme prisnivå, og prikken over i-en er et moderne design både eksteriør- og interiørmessig, fortsetter han.