Slow down and start living

Holland er en uovertruffen skipsbyggingsnasjon. Linssen er den ubestridte spesialisten og markedsleder i stålbåtsegmentet på 10 til 16 meter i lengde. Hovedårsakene til dette er det karakteristiske designet, det tidløse utseendet som trosser moter og trender, og de varige verdiene som ligger i båtens materiale.

Vi møter Harald Korn ombord i den nye 55 SL Variotop, båten som er nominert til Powerboat of the Year i 2023, på BOOT – verdens største båtutstilling i Düsseldorf.

Det er stadig fler som er opptatte av mer bærekraftige løsninger – også når det drømmes om ny båt”, forteller daglig leder for Sturdy Yachts AS. ”Våre båter er rene deplasmentsbåter, noen av de mest økonomiske og sjøsterke båtene på markedet”, fortsetter Harald Korn, ”og så gjør det jo ikke noe at du også får med deg en god porsjon luksus, topp kvalitet og en båt som varer livet ut – og som holder seg i verdi!”

LINSSEN 55 SL VT har en akterkabin som minner mer om et godt utstyrt dobbeltrom på et boutique hotell. Nominert til Powerboat of the Year 2023

70 år med familie, innovasjon og tradisjon…

Gjennom tre generasjoner, med et vell av erfaringer og kunnskap, står familien Linssen klare for sine kunder. Linssen Yachts drives av respekt for mennesker, miljøet og en anerkjennelse av gode materialer. Denne lidenskapen gjør det mulig å skape en merverdi som går utover et ‘godt produkt’. Sånn sett bygger ikke Linssen bare luksusbåter i sine lokaler i Maasbracht og Echt, men de lar også drømmer gå i oppfyllelse. Symbiosen av det spesifikke materialvalget, den konsistente designen, den beundringsverdige profesjonaliteten, i kombinasjon med toppmoderne prosesser og maskiner, er det som gjør at en motorbåt bygget i Limburg blir til en autentisk og unik Linssen!

LINSSEN Grand Sturdy 30.0 Sedan Med den ”lille” 30.0 Sedan demonstrerer Linssen Yachts at ‘plass’ er en relativ opplevelse, og at sjøegenskaper ikke er avhengig av dimensjoner. Alt som gjør en Linssen til en Linssen er til stede, men i dette tilfellet i en yacht av stål på ’bare’ 10 meter.

Entusiastisk design

Det er eiernes entusiasme og glede over et godt produkt som er kilden til inspirasjon for Linssens designere når de skaper en samling deplasementsbåter som alle nyter internasjonal anerkjennelse. Det er defor ingen overraskelse at verftet også i år belønnes med en nominasjon til Powerboat of the Year. Denne gangen er det 55 SL Variotop som er valgt ut. Teamet hos Linssen overlater ingenting til tilfeldighetene; grundige arbeidsforberedelser og modulær konstruksjon – slik at viktige komponenter kan testes i detalj før de endelig plasseres inne i skroget – er en garanti for at avansert teknologi skaper varig verdi. Stordriftsfordelene til Linssen betyr at de kan ta produktutvikling og standardisering til et nivå som er høyere enn noe annet verft, og slik  ivaretar Linssen din sikkerhet og din komfort.

Tydelig fokus på miljø

En Linssen er bygget utelukkende av naturlige nedbrytbare eller gjenvinningsbare materialer. Stålskroget varer nesten evig når det tas vare på på en god måte, og verftet har i tillegg utviklet en egen prosess for å fornye skroget og restaurere alt interiør. Motorene er dimensjonert og optimalisert i nært samarbeid med Volvo og Mercury for å gi maksimal ytelse og minimal slitasje. Alle modellene har svært gunstig drivstofføkonomi og minimalt utslipp.

I tillegg til nye båter, kan du selvsagt også komme til Linssen for brukte båter. ”Vi har stor tro på en sirkulær økonomi, og hos oss får gamle båter nytt liv”. Linssen tilbyr brukte båter i tre kategorier: Linssen Collection med 12 måneders verftsgaranti, Linssen Bruktbåter med 3 måneders verftsgaranti og rene formidlingsbåter. ”Utvalget av brukte båter endres hele tiden og noen ganger veldig raskt. Hvis du ønsker å bli oppdatert med tilbudet vårt, kan du registrere deg på våre hjemme­sider”, fortsetter Korn.

Sjøsterke båter

Mange vil nok si at dette er båter som passer best på kanalene i Europa, og ikke langs norskekysten. Hva sier du til dem? ”Noe av det viktigste når man skal vurdere om en båt er sjøsterk, er faktorer som tyngdepunkt, skrogform, kjøltype og ballast, stabilitet,styrke, flyteevne ved tung last, pålitelige fremdriftssystemer og evne til å kvitte seg med vann når det kommer sjø over dekk. Linssen scorer høyt på de fleste av disse faktorene.

Men alle saktegående båter vil rulle i sidesjø. Det ligger i sakens natur. Derfor er nesten alle større trawlere og motorbåter, som er designet for å krysse hav, utstyrt med stabilisatorer. Det vil vi også anbefale på våre modeller fra 40 fot og oppover, og da vil du oppleve at havet blir helt flatt!”

Erfaring og kunnskap

Sturdy Yachts er jo et ganske nytt selskap, men dere har jo drevet med båtimport i mange år, og vært representant for noen av verdens største produsenter. Hva skjedde? ”Vi ønsket å fokusere mer på noen få, men bunnsolide merker, og da falt valget på Linssen Yachts og båter fra Rhéa Marine.  Vi ønsker å jobbe med verft med industrielt eierskap, eller helt familieeide selskaper som har eksistert i flere generasjoner, med tilstrekkelig finansiell styrke til både å ville og kunne tenke kvalitet og bærekraftig produksjon. For oss handler det om at vi skal føle oss trygge på at de som har produsert våre båter har lange tradisjoner med båtbygging, tenker kvalitet i alle ledd og har et godt øye for detaljer.”

En Linssen er et flytende landsted i ordenes rette forstand; her kan du innrede for å bo, og du har med deg all den komforten du er vant til hjemmefra. Alle modellene inkluderer muligheter for induksjonsovn, stor separat dusj og eget bad/wc. På de større modeller inkluderes også vaskemaskin, oppvaskmaskin, sentralstøvsuger, innebygget kaffemaskin, med mer.

Tidløs, men likevel moderne. Du vil raskt kjenne igjen båtene fra Linssen når du rusler langs kysten.