Windy SR44: Der hver detalj teller

Windy SR44 er en eksklusiv dagbåt med detaljer og praktiske løsninger som må oppleves.

– Dette er en stor dagbåt og weekendcruiser med god komfort for å ha med mange på sjøen. Den har også overnattingsplass for fire og et romslig bad med separat dusj. Alt bygget i eksklusive materialer. Dette er en avansert bygget båt, forteller Børre Sørensen hos Aaby Marine.

Windy SR44 er opprinnelig bygget som tenderbåt for større yachter, og for et krevende marked der hver detalj teller. I dette markedet har Windy lykkes svært godt, og nylig vant SR60 designprisen i Cannes. Båtene håndbygges i Västervik og skreddersys i stor grad for hver kunde.

– Windy har tatt en ledende posisjon i dette segmentet, og for markedet her hjemme ser vi at flere verdsetter den rå kvaliteten, finishen, løsningene og ikke minst alle bruksmulighetene konseptet gir. Dette er virkelig en båt som må oppleves, forteller Sørensen entusiastisk, som legger til at båten står utstilt i Leangbukta Maritime Senter.

Aaby Marine har levert tre eksemplarer til nordmenn allerede, og jobber med å selge den fjerde. Båten leveres med Volvo Penta IPS, drev eller utenbords motorer.

– Vi har kjørt den med to Volvo Penta IPS 650 og trippel Yamaha V8 425 hk., og kort oppsummert går den som et tog i sjøen. Denne må oppleves, og har særdeles gode sjøegenskaper og komfort for passasjerene om bord. Fartspotensialet ligger mellom 40 og 50 knop avhengig av motorisering. Dessuten er den svært enkel å håndtere og manøvrere, og du har full oversikt.